Mijn naam is Carla van Mourik. Ik ben geboren in 1968 en woon samen met mijn zoon in Ophemert. Door mijn werk is de voorliefde voor China ontstaan. Hierdoor ben ik in 2007 begonnen aan de basisvakopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde. Door deze studie ben ik gefascineerd geraakt door de Oosterse manier van leven. Met de opleidingen Acupunctuur en TuiNa massage heb ik mijn kijk op het leven en onze gezondheid kunnen uitbouwen. Om het geheel in praktijk te kunnen brengen heb ik de opleiding Westerse Medische Basiskennis gevolgd.

Belangrijk bij de Traditionele Chinese Geneeskunde is dat er gekeken wordt naar het genezen van de patiënt in plaats van het bestrijden van de ziekte. Er worden verbanden gelegd tussen meerdere klachten die normaal gesproken los worden gezien.

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai:

   Klassieke Acupunctuur 2012
   TuiNa Therapie 2013
   Westerse Medische Basiskennis 2015 (Cipion/SHO)

Coaching:

   Stress en Burn-out coaching 2021 (ondersteuning Acupunctuur behandeling)
  Coachen op positief denken 2022

Overzicht van nascholingen:

  One minute diagnosis
  Ooracupunctuur
  Gynaecologie: menopauze
  Cosmetische Acupunctuur
  Therapeutische vorming en communicatie
  Zhineng Qigong
  Stoelmassage
  Insomnia (slaapproblemen)
  Effectief pijn behandelen (Tan methode)
  Begeleiding bij borstkanker
  Stress en Burn-out
  Post Covid longaandoeningen
  Hooikoorts
  Moeheid
  Hoofdpijn
  Schouderklachten
  Reuma en Artrose
  Mentale klachten